ZPĚT

SHAMWARI

     SHAMWARI - je název dětského pěveckého sboru, který je určený pro starši děti ve věku od 12 do 16 let.     Tento pěvecký sbor vnikl v roce 2017 z odrostlých dětí pěveckého sboru CAMERATA PRAHA. V současnosti zkouší v Čakovicích.
             Jeho sbormistryní je Jana Kavanagh, kterou nyní zastupuje po dobu její mateřské dovolené Julie Kadlecová.
     --------------------

Pozn.:
             Shamwari je soukromá rezervace divoké zvěře nacházející se v provincii Eastern Cape v Jihoafrické republice. Jedná se o jednu z nejprestižnějších safari rezervací v zemi. Název "Shamwari" pochází z jazyka Shona, který se používá v Zimbabwe, a znamená "přítel". Rezervace Shamwari byla založena v roce 1992 a rozkládá se na ploše přes 25 000 hektarů. Je známá svou rozmanitou faunou a florou, včetně velkých zvířat jako jsou sloni, nosorožci, lvi, levharti, gepardi a mnoho dalších. Shamwari je také domovem pro mnoho vzácných a ohrožených druhů.
             Rezervace Shamwari nabízí luxusní ubytování a možnost safari pro návštěvníky, kteří se chtějí ponořit do africké divočiny a zažít blízký kontakt se zvířaty v jejich přirozeném prostředí. Nabízí také programy ochrany přírody a vzdělávací aktivity zaměřené na ochranu ohrožených druhů a udržitelný rozvoj.
             Shamwari je jedním z nejpopulárnějších cílů pro safari v Jižní Africe a přitahuje turisty z celého světa, kteří se zajímají o divokou zvěř a ochranu přírody.